ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 22920 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

Ve Viole uvedou Zločin lorda Artura Savila

0 jsk 22.10.2024

Zločin lorda Artura Savila, originální pohled na vyšší společenské vrstvy podle povídky Oscara Wildea, byl v pražské Viole poprvé uveden v roce 2004 a s úspěchem reprízován následujících deset let.

S použitím překladů Jiřího Zdeňka Nováka a Milana Lukeše scénář napsal Jaroslav Someš a režie se tehdy stejně jako nyní ujala Lída Engelová. Z původního obsazení si v nové adaptaci zahraje Dana Syslová, dalších rolí se zhostí Otakar Brousek ml., Hana Drozdová a Jan Meduna.

Veřejná generálka novinky Zločin lorda Artura Savila je na programu 13. listopadu od 11 hodin a premiéra následuje 14. listopadu, takže právě nyní přípravy na uvedení vrcholí. Hotové jsou adaptace textu, scéna, kostýmy i hudba.

„Co zbývá, je naučit se text tak, aby i nás těšil jeho vtip a lehkost a pak to všechno zabalit do detektivního napětí,“ prozrazuje režisérka Lída Engelová a přibližuje i veselé okamžiky z procesu zkoušek: „Zkuste nosit čtyři hodiny denně frak, cylindr, večerní šaty, dlouhé rukavice a usrkávat šampaňské. Možná pak taky zatoužíte po půllitru piva v obyčejné hospodě.“

(foto: Adam Baranowski)