ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 13623 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

Das Filmfest nabídne filmové hity

0 jsk 3.10.2024

Festivalu německy mluvených filmů Das Filmfest začne 16. října v Praze. Nabídne například drama lásky Franze Kafky a Dory Diamant, příběh největšího manipulátora všech dob Josepha Goebbelse, dokumentární poctu legendární choreografce Pině Bausch i režijní debut herce Daniela Brühla.

Přehlídka hraných i dokumentárních snímků od předních režisérů i nastupujících tvůrců z Německa, Rakouska a Švýcarska předloží divákům jak díla reflektující aktuální společenská témata, tak pohledy do často temné minulosti zemí, z nichž filmoví tvůrci pocházejí.

Hned několik snímků bude uvedeno v české distribuční premiéře, například satirický film Veni Vidi Vici nebo drama S láskou, Vaše Hilde inspirované osudy protinacistické odbojové skupiny Rudý orchestr. Svá díla osobně představí například oceňovaný režisér Georg Maas, autor zahajovacího filmu Nádhera života (Die Herrlichkeit des Lebens), režisér filmu Goebbels – Mistr propagandy (Führer und Verführer) Joachim A. Lang nebo známý rakouský písničkář Voodoo Jürgens, který uvede tragikomedii Rickerl – hudbou nezbohatneš (Rickerl – Musik is höchstens a Hobby), v níž ztvárnil hlavní roli. Nebudou chybět ani oblíbené projekce pro školy a setkání s vybranými filmovými tvůrci.

Festival bude po Praze pokračovat od 22. do 26. října v brněnském kině Art a od 1. do 5. listopadu v nově zrekonstruovaném sále Central Městského muzea v Olomouci.