ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 13025 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

Šansonárium i repertoárové hity ve Viole

0 jsk 25.9.2024

V Divadle Viola, nejmenším velkém divadle v Praze, se rozjela nová sezona a do programu se po prázdninách vrátily úspěšné tituly. Dalším večerem 4. října pokračuje Šansonárium – zhudebněná poezie herce a cimrmanologa Miloně Čepelky v koncertním provedení šansoniérky Elišky Lüftnerové a s klavírním doprovodem Patrika Ulricha, který je rovněž autorem hudby. Speciálním hostem bude tentokrát Naďa Válová.

Inscenace Michelangelo: mramorová horečka (na snímku) v pátek 18. října od 20 hodin nabídne silný příběh génia a jeho díla, pohled do Michelangelovy duše a vítanou příležitost vychutnat si herecké umění Tomáše Pavelky, Otakara Brouska ml. a Kateřiny Lojdové. Hra, která vznikla na motivy románu Irvinga Stonea Agonie a Extáze, se odehrává v roce 1512, před odhalením Sixtinské kaple, kdy je Michelangelovi třicet sedm let.

Večer 19. října bude v Divadle Viola patřit hře francouzské autorky Isabelle Le Nouvel Skorpios na obzoru. Na luxusní jachtě řeckého miliardáře Aristotela Onassise se jednoho letního dne a noci roku 1959 potkají sir Winston Churchill a herečka Greta Garbo. Jemu je pětaosmdesát, jí o třicet let méně. On už stěží chodí, ale stále se drží zásady nic nevzdávat. Ona skončila s filmem a na plátno se už nechce vrátit. V režii Radovana Lipuse slavnou dvojici ztvárňují Igor Bareš a Klára Cibulková.

Klára Cibulková, nová ředitelka Divadla Viola, se na jeviště vrátí hned 20. října. Spolu s Annou Kameníkovou a Ladislavem Hamplem exceluje v divadelní adaptaci novely proslulé francouzské prozaičky Delphine de Vigan Vděk. Michelle neboli Miška musí být umístěna do domova pro seniory.

Dříve pracovala jako korektorka, nyní jí však slova a jejich význam začínají nenávratně unikat. V důsledku neurodegenerativní choroby trpí afázií, a tak slova nesmyslně zaměňuje, nebo dokonce vynechává. Je si však plně vědoma toho, že je ztrácí. Začíná hra o čas.

(foto: Viktor Kronbauer)