ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 13025 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

Divadlo Na zábradlí vstupuje do své nové sezony

0 jsk 2.9.2024

Nadcházející sezona nabídne v pražském Divadle Na zábradlí pětici nových titulů, a to jak autorských, tak adaptací literárních děl.

V listopadu představí režisér Jan Mikulášek hned dvě autorské inscenace. První z nich s příznačným názvem Ej Áj nahlédne hluboce aktuální téma umělé inteligence z divadelní perspektivy, ta druhá pak bude divokou jízdou hudebním repertoárem divadla pod názvem Šubyduby (na snímku).

V únoru 2025 představí čistě ženský tvůrčí tým pod vedením režisérky Anny Klimešové divadelní inscenaci na motivy knihy Virginie Woolfové Paní Dallowayová s Magdalénou Sidonovou v titulní roli. I poslední dvě premiéry sezony budou vycházet z knižních předloh. V dubnu představí brněnská režisérka Anna Davidová svou adaptaci prvotiny Mikuláše Křepelky Fušeři, ve které autor s notnou dávkou ironie glosuje dění v typickém českém hobbymarketu i nešvary národa „zlatých českých ručiček“.

V červnu sezonu uzavře opět Jan Mikulášek, tentokrát inscenací podle druhého dílu knižní ságy norského spisovatele Karla Ove Knausgårda s titulem Můj boj. Zamilovaný muž.