ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 13623 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

Divadlo Pod Palmovkou zkouší Noc zlomených nehtů

0 Redakce 27.8.2024

V pražském Divadle pod Palmovkou probíhá intenzívní zkoušení nové hry Noc zlomených nehtů. Světová premiéra proběhne v pátek 20. září.

Jde o první tuzemský rapový muzikál od autorů Lenky Veverkové, Jana Hanzlíka a Tomáše Dianišky, který se ujal také režie. Při tvorbě dravé komedie se inspirovali audioseriálem Sněženky a gangsteři, který pro divadelní prkna výrazně přepracovali. Další reprízy jsou naplánované na 23. 9., 4. 10. a 16. 10.

Noc zlomených nehtů podle autorů propojuje rap, humor, kontroverzi i napětí a divákovi nabídne mimořádně intenzivní zážitek. Rapové skladby pro inscenaci napsal Kato aka Def aka Deph, frontman skupiny Prago Union, bývalý šéf kultovní skupiny Chaozz, významný představitel české rapové scény a DJ.

Na libeňské scéně se představí živá kapela ve složení Jakub Hlobil, Jan Nikendey a Sebastian Lang. Hereckých partů se pod režijním vedením oceňovaného Tomáše Dianišky zhostí nejen stálice souboru Divadla pod Palmovkou – Ivana Wojtylová, Jan Teplý, Martin Němec či Jaroslav Blažek a vzácný herecký host Karolína Baranová – ale také noví talenti, kteří uspěli v hereckém konkurzu: Kateřina Hrdinová, Lucie Michálková, Petr Reif, Teodor Dlugoš a Tomáš Vardan.