ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 13175 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

V galerii The Design začíná nová výstava

0 jsk 10.7.2024

Tvoří meditativním tempem, ale v jejich dílech je plno tvůrčí vášně. Blanka Němcová a Richard Nestler jsou dva na sobě nezávislí umělci, jejichž díla vznikají díky ohni. Nyní se poprvé setkávají na výstavě Fire Walk With Me v pražské galerii The Design.

Intuitivně vymodelované objekty Blanky Němcové a mysticky snové kresby uhlem od Richarda Nestlera jsou k vidění do 6. října.

The Design je klidný a originální prostor v samém centru Prahy, kde návštěvníky obklopí umění jak v prodejní galerii, tak v designovém obchodě a propojené kavárně.

Název výstavy Fire Walk With Me odkazuje ke stejnojmennému filmu, který v roce 1992 natočil David Lynch jako prequel ke svému kultovnímu seriálu Městečko Twin Peaks. „Film je známý pro svou znepokojivou a temnou atmosféru, která je podpořena charakteristickým vizuálním stylem a nelineárním vyprávěním. Surrealistické snové sekvence a symbolické obrazy jsou zde použity hojně, což vytváří pocit neustálého napětí a neklidu,“ podotýká umělkyně Romana Drdová, pod jejímž kurátorským vedením galerie představuje na svých výstavách unikátní výběr děl od současných českých i zahraničních umělců.

Tagy: